Twitch datalek bevat broncode en inkomsten top-streamers

Na de storing van Facebook, lijkt ook twitch problemen te hebben, ze zijn namelijk gehackt. De broncode is gelekt voor de streamingdienst van het bedrijf en een niet-uitgebrachte Steam-concurrent. Ook zijn details over uitbetalingen aan streamers online gezet. Een anonieme poster op het 4chan-forum heeft een torrent van 125 GB geplaatst, die volgens hen de volledige Twitch-geschiedenis en alle vorige versies bevat.

Twitch heeft bevestigd dat het een datalek heeft opgelopen en het bedrijf zegt dat het “met spoed werkt om de omvang hiervan te begrijpen”.

Het lek omvat het volgende:

  • 3 jaar aan details over uitbetalingen van creators op Twitch.
  • Het geheel van twitch.tv, “met vorige versies die teruggaan tot het begin.”
  • Broncode voor de mobiele, desktop- en videogameconsole Twitch-clients.
  • Code met betrekking tot eigen SDK’s en interne AWS-services die door Twitch worden gebruikt.
  • Een niet eerder uitgebrachte Steam-concurrent van Amazon Game Studios.
  • Gegevens over andere Twitch-ondernemingen zoals IGDB en CurseForge.
  • De interne beveiligingstools van Twitch.

Het lek wordt bestempeld als “deel één”, wat suggereert dat er nog meer zou kunnen komen. Video Games Chronicle meldt dat Twitch op de hoogte is van de inbreuk, maar dat het bedrijf zijn gebruikers nog niet heeft geïnformeerd.

Het lek lijkt geen wachtwoord- of adresinformatie over Twitch-gebruikers te bevatten, maar dat betekent niet dat deze informatie niet is verkregen als onderdeel van deze inbreuk. In feite lijkt de hacker zich te hebben gericht op het delen van Twitch’s eigen bedrijfstools en informatie, in plaats van code die persoonlijke accounts zou bevatten.

Hoewel Twitch een datalek heeft bevestigd, is het nog steeds onduidelijk hoeveel gegevens er precies zijn gestolen. Het is aangeraden aan om je Twitch-wachtwoord te wijzigen en tweefactorauthenticatie in te schakelen voor je account als je dat nog niet hebt gedaan.

Diepere reden?

Twitch heeft de laatste tijd moeite om de voortdurende haat en intimidatie in te stoppen. Na weken van haataanvallen namen sommige Twitch-streamers in augustus een vrije dag om te protesteren tegen het gebrek aan actie van het bedrijf. Twitch heeft gereageerd op de “#DoBetterTwitch” -beweging en het is een hashtag die de anonieme poster vandaag heeft gebruikt om dit lek te promoten.

Foto door Caspar Camille Rubin on Unsplash

Dit artikel delen