Demissionair Kabinet bezig met nieuwe maatregelen, OMT adviseert lockdown en 2G

Het Outbreak Management Team adviseert het demossionaire kabinet om een “korte lockdown” op te leggen, om de coronacijfers te bestrijden. Hierbij gaat het onder andere om evenementen, bioscopen en theathers. Ook adviseert het OMT om na de lockdown van twee weken de zogeheten 2G regel in te voeren.

Ook wilt het OMT graag dat de sluitingstijden voor de horeca wordt vervroegd, en de groepsgrootte wordt aangepast. Morgen is er weer een persconferentie met demissionair minister president Rutte en demissionair minister van VWS en oud schoolmeester de Jonge.

Nieuwe maatregelen

Het demissionaire kabinet is het nog niet eens over de maatregelen die er zullen komen. Twee weken geleden was er voor het laatst een persconferentie, waarin 12 november het nieuwe meetmoment zou worden. Toen werd er gezegd dat er ook een wetswijziging zou komen op QR code op het werk en in het onderwijs mogelijk te maken, dus dat kan ook mogelijk een nieuwe maatregel worden.

Geen QR code meer met negatieve test

Het OMT adviseert ook om na de lockdown de negatieve coronatest weg te halen als mogelijkheid om een QR code te maken. Dit is de zogeheten 2G regel waar onder andere Duitsland en Oostenrijk en andere landen mee werken. Als het kabinet dit invoert dan zouden ze de ongevaccineerden discrimineren op basis van medische achtergrond.

De Jonge: “Vaccinaties, altijd een vrije keuze”

Foto door Kelly Sikkema op Unsplash

Dit artikel delen