Coronacheck.nl voor coronacrisis geregistreerd, geplande maatregel?

De website coronacheck.nl is al in februari 2020 door de rijksoverheid gekocht, twee dagen voor de eerste coronabesmetting in Nederland. Dat heeft een Tech-redacteur van LiberaalNieuws.nl ontdekt.

Een domeinnaam is het adres van een website, alleen dan in vorm van letters in plaats van cijfers, zo ook coronacheck.nl. Registratie van deze elk domein kan door iedereen worden opgevraagd op de website van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Als je een kijkje neemt wanneer de naam coronacheck.nl geregistreerd is dan zal je de datum 25-02-2020 terugkrijgen. Op 27 februari 2020 was de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland.

Registratiedatum: 2020-02-25 | bron: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, sidn.nl/whois

Geplande maatregel

De vroege registratie van deze website suggereert dat het kabinet deze maatregel al vroeg van te voren gepland had, of minstens er rekening mee genomen heeft.

LiberaalNieuws.nl doet graag, in tegenstelling tot andere media, zo transparant mogelijk haar reportage, vandaar dat deze informatie naar buiten wordt gebracht. De meningen van geen van het team van LiberaalNieuws.nl heeft invloed gehad op dit artikel.

Dit artikel delen