Overzicht gemeenteraadsverkiezingen, dag 2

Gisteren was de tweede dag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Liberaal Nieuws heeft kort het belangrijkste nieuws voor je samengevat.

09:00Opkomst verkiezingen tot dinsdag 9:00

  • Rotterdam: 2,1%
  • Den Haag: 3,5%
  • Utrecht: 2,7%

10:00 – PvdA kandidaat vernielt politieauto

Op Terschelling heeft vanochtend een PvdA kandidaat-raadslid een politieauto vernield. De PvdA’er had een weg geblokkeerd en toen de politie kwam ging hij met een paal hun auto te lijf. Daarbij zijn alle ruiten van de auto vernield. De politie heeft de man uiteindelijk onder controle gekregen met pepperspray en aangehouden.

11:00 – SGP posters verdwenen

In Terneuzen zijn er verkiezingsposters van de partij SGP met opzet weggehaald, aldus lokale omroep GO RTV. SGP lijsttrekker Dert Vlaander zegt dat niet alleen in Terneuzen, maar ook in Zaamslag posters zijn verdwenen. Vlaander heeft de politie geïnformeerd over de verdwijning.

13:00CDA-kandidaat geen vrijwilliger meer bij stembureau na klacht

Jan Wagenaar, kandidaat voor CDA in De Westereen, zal niet meer als vrijwilliger werken op het stembureau. Dat meldt RTV NOF. Als kandidaat werken op een stembureau is niet verboden, maar wordt door de kiesraad wel afgeraden. Volgens de CDA’er heeft iemand een klacht ingediend over zijn vrijwilligerswerk op het stembureau, waarna hij heeft besloten te vertrekken.

Dit artikel delen