Alleen maar uitstel bij kamerdebat over notities Ollongren

Woensdag 31 maart zou na de beëdiging van de nieuwe leden van de tweede kamer meteen een debat komen over de gelekte notities van oud-verkenner Ollongren. De oud-verkenner moesten voor dat debat alle notities en stukken omtrent de verkenning openbaar maken en sturen naar alle leden van de tweede kamer.

Na de eerste schorsing van het debat waren slechts 4 documenten openbaar gemaakt door de oud-verkenners. Op de foto van het ANP is zichtbaar dat Ollongren met een hele stapel papieren onder haar arm liep dus 4 notities is duidelijk niet alles. Ook wil de kamer dat alle gespreksverslagen van de formatiegesprekken openbaar worden gemaakt. Ook willen enkele kamerleden dat de mails en het whatsappverkeer van Ollongren en Jorritsma openbaar gemaakt wordt.

Woensdag om 16:00 besloot de kamer om nog 1 keer te wachten op alle stukken en wanneer die niet voor 17:00 openbaar zouden zijn, wou de kamer het debat de volgende ochtend doen. Het debat is deze ochtend ook al geschorst vanwege afwachting op de formatiestukken. Het debat zal hervat worden om 12:00.

Dit artikel delen