Gemeenteraadsverkiezingen dag 1, dit gebeurde er

Gisteren was de eerste dag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Liberaal Nieuws heeft kort het belangrijkste nieuws voor je samengevat.

06:00 Eerste stem uitgebracht in Harderwijk

Maandagochtend is in Harderwijk de eerste stem van de hele verkiezingen uitgebracht. Op het stationsplein stond namelijk een mobiel stembureau, dat al vanaf 06:00 geopend was. De meeste stemlokalen in Nederland openen om 07:30.

09:00Partijkantoor Forum voor Democratie beklad

Het partijkantoor van Forum voor Democratie is wederom beklad. Op de voordeur en stoep is onder meer de belediging ‘facist’ geschreven en is er een spandoek opgehangen met de namen van Baudet en Poetin, met een hartje. Suggererend naar dat Baudet als voorstander van Poetin uitgemaakt wordt

Partijkantoor FvD © Eva de Vos

.

13:00 – 17-jarige mag stemmen in Duiven

Dario Fränkel is nog geen 18, maar hij mag al wel stemmen. Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, 16 maart, is hij namelijk jarig. Daardoor mocht hij bij hoge uitzondering toch stemmen. Dat vond hij zo leuk, dat hij niet is gaan stemmen op woensdag, maar op maandag. De burgemeester, Huub Hieltjes(VVD) kwam bij het unicum kijken.

21:00Beveiligingscamera bij kantoor FvD

Morgen zal er bij het partijkantoor van Forum voor Democratie een beveiligingscamera geplaatst worden. Dat is na aanleiding van een lange reeks incidenten, bedreigingen en bekladdingen in de afgelopen paar weken.

De man die bij het huis van Kaag stond met een fakkel is opgepakt en kreeg een celstraf van zes maanden. Bij FvD wordt niet meer actie ondernomen dan een camera plaatsen.

21:00 – Opkomst eerste stemdag

  • Amsterdam: 2,4 procent
  • Rotterdam: 2 procent
  • Den Haag: 3,3 procent
  • Utrecht: 2,5 procent
Dit artikel delen