KLM lost honderden miljoenen schuld af

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij heeft voor het eerst een aflossing gedaan op de staatslening die deze in 2020 kreeg, als steun om de coronacrisis door te komen. KLM heeft eergisteren 311 van de 942 miljoen euro overgemaakt.

Pieter Elbers (KLM-topman) vind het een erg belangrijke stap, en hij hoopt dat er later dit jaar nog meer kan worden afgelost. KLM zal nog 631 miljoen extra moeten terugbetalen.

Door de coronamaatregelen werd er in 2020 amper gevlogen, daarom kreeg de luchtvaartmaatschappij steun van de overheid. Deze lening bestond uit een bedrag van 3,4 miljard euro, waarvan KLM iets minder dan de helft van gebruikt heeft.

Doordat er weer meer wordt gevlogen heeft KLM voor de derde kwartaal op een rij weer winst gemaakt, het afgelopen kwartaal wel 3 miljoen.

NOW

Naast de lening kreeg KLM ook steun via de NOW-regeling, een regeling die het mogelijk heeft gemaakt om mensen in dienst te houden in coronatijd. De luchtvaartmaatschappij kreeg hier voor bijna 2 miljard euro, van de overheid, die ze niet terug hoeft te betalen. (Belastinggeld).

Dit artikel delen