Vrouw en 16 jarig meisje doodgeschoten op zorgboederij in Alblasserdam

Vanochtend zijn op een zorgboederij in Alblasserdam twee doden gevallen bij een schietpartij. Een meisje van 16 uit Dordrecht, en een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam.

Ook zijn is een jongen van 12 en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam zwaargewond geraakt, meldt de politie Rotterdam. Er is ook nog een lichtgewonde.

Het gebeurde even voor 11:00 op het terrein van de zorgboederij aan de Molensingel. De hulpdiensten rukte massaal uit naar het terrein, waaronder ook twee traumahelikopters.

Net na de schietpartij in het park van Alblasserdam is een 38-jarige man uit Oud-Alblas, genaamd John S, aangehouden, en is een vuurwapen in beslaggenomen. De man is opgepakt en wordt verhoord, de politie doet een huiszoeking bij de man. Het motief van de dader is nog niet bekend.

Eerdere misdrijven

De John S heeft geen strafblad, maar staat wel bij de politie bekend voor eerder overlast. De man verbleef zelf ook op de zorgboederij, omdat hij in 2017 een zelfmoordpoging gedaan had in Gornichem. Ook kwamen er meldingen binnen dat hij meerdere vrouwen had bedreigd en ook één melding van mensenhandel.

Ook wordt hij gezocht voor een andere schietpartij in Vlissingen op 4 mei. Het slachtoffer? Een 60 jarige schoenmaker, aangetroffen in een winkelpand. De misdadiger is aangeklaagd voor de zaken in Vlissingen en Alblasserdam. Hij mag alleen nog contact hebben met zijn advocaat.

Dit artikel delen